Kako odabrati madrac?
Navigacija Pregled proizvoda

Politika kvaliteta branda MojSan®

Kvalitet MojSan® certifikate i nagrade

Politika kvaliteta branda MojSan® je izgrađena u cilju obezbjeđenja kvalitetnog spavanja kroz proizvodni sistem i sistem administracije te u skladu sa najvećim svjetskim i europskim standardima u oblasti sistema za spavanje
Korištenje ekološki prihvatljivih materijala, implementacija sistema upravljanja kvalitetom, praćenje kretanja na tržištu, edukacija vlastitih ljudskih resursa, te monitoring cijelog procesa je od samog početka u fokusu branda MojSan®. Mi vjerujemo da kvalitet nije samo imati kompletan proces pod kontrolom nego i da svaki pojedinačni aspekt djelovanja  mora biti razvijan inovativnim i kreativnim pristupom a u cilju što većeg zadovoljstva naših kupaca. Navedeni pristup je prepoznat od strane korisnika naših proizvoda zahvaljujući čemu MojSan® danas predstavlja lidera na tržištu Bosne i Hercegovine i jedan je prepoznatljivijih brandova u ovoj oblasti u regionu.

ISO 9001:2015

Standard ISO 9001:2015 je međunarodno najpriznatiji standard za sisteme upravljanja koji uključuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija treba ispuniti da bi postigla stalno zadovoljstvo kupaca. Sistem upravljanja kvalitetom, često nazivan QMS (Quality Management System), je skup politike, procesa, dokumentiranih procedura i zapisa koji definiraju skup pravila koja propisuju kako će naša kompanija izrađivati i isporučivati proizvod i uslugu, Vama, našim dragim kupcima.

Certifikat ISO 9001:2015

Politika kvaliteta

Politiku i procese funkcioniranja kompanije unaprijedili smo na način da je omogućena kvalitetna i direktna podrška u cilju adekvatnog i pravovremenog pružanja povratnih informacija, proizvoda i usluga ključnom segmentu - potrošaču. Strateški bitna implementacija novih standarda ima značajan pozitivan uticaj na funkcioniranje cijelog sistema za dugoročne efekte podrške našim partnerima. Praćenje novih trendova u industriji uz unaprijeđenje našeg sistema upravljanja kvalitetom je strategija koju slijedimo.
 

Certifikat bonitetne izvrsnosti AAA

Jedan od ključnih temelja našeg poslovanja jeste stabilnost poslovnih odnosa uspostavljenih do sada te kreiranje uslova za sticanje visokog nivo povjerenja u novim poslovnim odnosima. Imati za partnera poduzeće koje je nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti AAA znači da je ono dokazano stabilno, ugledno i vjerodostojno preduzeće jer je Certifikat kao dodatna referenca jedan od najvažnijih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja. Na ovaj način želimo i postojećim partnerima dati do znanja da je povjerenje ukazano našoj kompaniji bila prava odluka.

Izvještaj bonitetne izvrsnosti

SUPERBRANDS® nagrada za kvalitet

Globalni i neovisni autoritet na području brandinga Superbrands®, koji kroz svoj program djeluje u preko 88 zemalja širom Svijeta, je prepoznao kvalitet, emocionalni naboj i dugogodišnju dosljednost branda MojSan® te nas nagradio Superbrands® statusom. Ovaj status su primile izvanredne svjetske marke koje su vrijedne povjerenja kupaca koji znaju da prepoznaju vrijednost proizvoda, te je veliko zadovoljstvo i čast biti u društvu najvećih i najznačajnijih brandova. S obzirom na činjenicu da je ovaj izbor rezultat mišljenja velikog broja potrošača razvojna politika branda MojSan® će i dalje biti usmjerena na potpuno zadovoljstvo naših krajnjih korisnika. 


OEKO-Tex® 100 certifikat za platno

OEKO-Tex® 100 standard je jedinstveni mjerodavni certifikat za kvalitet tekstilnih materijala korištenih u proizvodnji na globalnom nivou. Certifikat OEKO-Tex® 100 klasa 1, posjeduju svi tekstilni materijali koji brand MojSan® koristi u proizvodnji nabavljeni od svjetskih lidera u proizvodnji platana DesleeClama® i Boyteks®,  čime se potvrđuje da isti ne sadrže tvari štetne po ljudski organizam te su kao takvi apsolutno sigurni za upotrebu.


OEKO-Tex® 100 certifikat za pjenu

Proizvodi iz programa MojSan® koji u sebi imaju pjenu bilo koje vrste, su testirani i kao takvi slobodni od bilo kakvih štetnih materija koje bi mogle uzrokovati negativne efekte na Vaše zdravlje. Poliuretanske, HR te memory pjene korištene u proizvodnji zadovoljavaju kriterije klasificiranja 1. klase OEKO-tex® 100 standarda. Pjene zadovoljavaju visoke zdravstevene kriterije bitne i za zdravlje čovjeka ali i za zaštitu životne okoline te se iste mogu koristiti i za dječije, odnosno proizvode za bebe. 


SMART SILVER® antibakterijski tretman

Svi tekstilni proizvodi programa MojSan® su antibakterijski i antialergijski. Platno ovog tipa je otporno na kolonizaciju bakterija, spriječava rizik od prodora, širenja i multiplikacije istih te samim tim razvoja neprijatnih mirisa sa glavnim ciljem smanjenja mogućnosti pojave alergija kod čovjeka. Jedan od najefikasnijih načina i modela tretiranja platna na ovaj nacin je SmartSilver® tretman na bazi srebra. Razvijen je u USA od strane kompanije NanoHorizons®. Tretman  SmartSilver®  je zdravstveno i ekološki prihvatljiv te trajan za sve proizvode. 


ANTI ACARIA® antibakterijski tretman

Anti Acaria®, antibakterijski i antialergijski tretman je razvijen i certificiran od strane vodećeg svjetskog proizvođača platana DesleeClama® iz Belgije. Jedan je od načina tretiranja platana za dobivanje antialergijskih svojstava istih a čiji efekti se ogledaju u spriječavanju razvoja grinja, gljivica, te širenja neprijatnih mirisa. Zaštita proizvoda MojSan® na ovaj način je trajna, spriječava mogućnost pojave alergijskih reakcija kod čovjeka a jednako djelotvorna je i kod sintetičkih i kod prirodnih vlakana. 


EUROLATEX® Eco standard certifikat za latex

EuroLatex® Eco Standard, koji posjeduju lateks materijali koje koristi MojSan®, je razvijen od strane asocijacije Evropskih proizvođača latex-a te je certificiran od strane vodećeg Evropskog naučno-istraživačkog instituta TFI Teppich-Forschungs Institut u Aachen-u, Njemačka. Ovim standardom je definisano Evropsko porijeklo ove vrste materijala, odsustvo štetnih materija opasnih po zdravlje u tim materijalima te slobodno korištenje lateks materijala bez ikakvog rizika za spavača.


CITT® d.o.o. certifikat

U fokusu naše djelatnosti je stalno praćenje kretanja na tržištu kako bi se što bolje prilagodili izazovima modernog poslovanja. Posebnu pažnju smo posvetili edukaciji ljudskih resursa u razvijanju prezentacijskih vještina putem edukativnih treninga a sve sa ciljem što boljeg pristupa krajnjem korisniku naših proizvoda. Prodajni savjetnici branda MojSan® su certificirani od strane renomirane consulting agencije CITT ® d.o.o. te je konstantno usavršavanje sa ciljem pružanja kvalitetnih informacija krajnjem kupcu naš strateški cilj.